Oli Lukner logo

Za več informacij mi pišite na naslov:

info@zdravljenje.si

O hujšanju

Toliko besed, diet, toliko sovraštva do sebe! S hrano se bašemo zaradi občutkov krivde, ki jih je ego  »varno« skril v našo podzavest. Tam prijateljujejo skupaj s projekcijami, zamerami, ki jih imamo do drugih, ker so »oni krivi«, da smo mi takšni (debeli, nesrečni, neljubljeni). Ker se z vsebinami ne znamo srečati, si jih priznati, se zjokati, odpustiti (tega nas, žal, nikoli nihče ni naučil), stopimo v začaran krog, ki ga, spet, vodi naš zelo inteligenten, a, priznajmo, mentalno zelo omejen ego. Za nas ima na zalogi le tri mentalne destinacije:

1. krivda (splošna, z egove strani nikoli opredeljena in razjasnjena),

2. pretirano hranjenje 

3. krivda, ker jemo preveč in nazaj na:

1. krivda (splošna, z egove strani nikoli opredeljena in razjasnjena)  itd.

Dejstvo je, da nas hrana tudi utrudi. Ker smo utrujeni, se nam zdi, da moramo še malo pojesti. Naš ego je navdušen, kadar smo utrujeni, saj tako ne premoremo ne volje ne energije, da bi našli pravi vzrok in izvor naše bolečine. Če bi to storili, bi nas ta tudi opozoril, da smo izven cone udobja in bi nas hitro poslal nazaj v vsa prepričanja in v naštete energijske vzorce, ki jih že poznamo.

Ne gre za hrano (ali kakršno koli drogo). Odvisnosti so mašilo za globoke občutke ločenosti, okronane z občutki krivde. Zdravijo se z odločitvijo, da v umu  prekinemo začarani krog krivde, se globoko sprejmemo in vzljubimo kot duhovna, kreativna bitja, večno ljubljena s strani našega Kreatorja. Z disciplino uma in posebnimi dihalnimi vajami ustvarimo pogoje za še večjo količino osebne energije, ki nam omogoči, da se premaknemo na višji vibrativni nivo, ki prinese višje vibrativne misli samopodpore in ljubezni do sebe. Roko na srce, ta proces lahko povzroči drugo, začasno, nekoliko »bolj zdravo« odvisnost. Če le ta prispeva k povišanju osebne energije, je ta, kratkoročno, koristna.  Seveda pa bomo morali dvigniti tudi pokrov, ki smo ga, nevede, poveznili na vse pristne občutke in čustva, za katere so nam v otroštvu ljudje govorili, da se ne spodobijo. Ko se njihova energija sprosti in transformira v ljubezen do sebe, postane naša moč. Ta moč izhaja iz našega srca, iz našega bistva. Tako lahko odpustimo drugim, na katere smo projicirali krivdo, ki je pravzaprav naša. In zdravljenje se prične.

Ali je s kom, ki pretirano je ali je odvisen od česarkoli kaj narobe? Ne. Je priložnost, ki mu omogoča, da se nauči odpuščanja sebi in se vzljubi, ne glede na svoje otroštvo ali trenutne življenjske izzive. Smo taki, kot smo in vse preobrazbe se pričnejo pri sprejemanju samega sebe.  

Nazaj na seznam objav